Mar 23, 2021

Mediavisuals is een weerspiegeling van mijzelf

Hi,

Mijn naam is Joël Paesens.
Eigenaar van Mediavisuals en Bruiloftregisseur.nl.

Voor de eerste blog leek het mij leuk om iets over mijzelf te vertellen, Mijn verleden. En hoe dat zich vertaald in Mediavisuals.

Oude kantoor
Ons oude kantoor
Meeting met Eddy zoey
Meeting met Eddy zoey
Montage Vrijevogels, Een youtube kanaal dat ik een aantal jaar geleden met sven was gestart
Montage Vrijevogels, Een youtube kanaal dat ik een aantal jaar geleden met sven was gestart
Star Wars opnames
Star Wars opnames

28-07-1995

Ik ben geboren in Heerenveen. Daar heb daar niet veel van meegekregen omdat mijn ouders na drie maand gingen verhuizen.
De eerste paar jaar in mijn leven heb ik doorgebracht in Assen (Drenthe). Mijn vader was 2e stuurman op container schepen. Daardoor was hij vaak voor langere tijd niet thuis. 7 Maanden was vrij normaal. Ik weet nog goed dat we lange slingers maakten. één slinger ring stond voor één dag. Elke dag mocht er eentje doorgeknipt worden. Soms knipte ik er twee door zodat mijn vader sneller thuis zou komen. Dat was niet erg effectief.

Kleine Joël
Kleine Joël


Omdat mijn vader mij en mijn zusje graag op wilde zien groeien is hij gestopt met varen en is hij kraanmachinist geworden. Een aantal jaar later zijn we naar Duitsland verhuisd. Daar heb ik leren lezen en schrijven. Toen we weer terug kwamen in Nederland was mijn Nederlands, Hoe zeg je dat netjes? vreselijk...

Taxi bedrijf

We gingen terug omdat mijn ouders een Taxi bedrijf waren begonnen in Roden. Wat ik toen nog niet wist is dat door deze keuze ik veel zou leren over echt ondernemerschap. Dat je niet moet werken voor geld maar omdat je het leuk vindt. Quote van mijn vader "Maak je niet druk om geld. Dat komt wel. Als je maar doet wat je leuk vindt. Mensen voelen en zien dat"

In het begin van hun ondernemerschap wisten ze eigenlijk bijna niets over wat ze te wachten stond. Mijn vader heeft nachten in de stad Groningen rond gereden voor 60,00. Dronken mensen die hoofdsteunen jatten en stoelen kapot sneden. Kots dat eruit gehaald moest worden. Hij woonde toen in zijn eentje op een camping in een kleine caravan.

Twee uurtjes slapen en doorgaan. Soms onder de koude douche omdat hij een muntje was vergeten mee te nemen. Maar hij wist dat hij dit leuk vindt om te doen en bleef zich focussen op het doel. Naast de minder leuke dingen had hij vaak genoeg leuke gesprekken. Hij wist dat hij dit wou gaan doen. Wat hij ook wist is dat hij stopt met kroeg vervoer zodra hij die kans had. Die kans heeft hij gekregen. Na een aantal jaar flink hebben moeten vechten met alle problemen die daar omheen hingen kreeg hij en mijn moeder de kans om kinderen van en naar school te brengen.

Fast forward kan je mijn ouders taxi bedrijf vinden onder de naam Taxiroden, Taxi groningen airport. Taxi lelystad airport. Opdracht gevers als Seaport, Noisia, Skrillex, Dua lipa Springen graag bij mijn ouders in de taxi. Waarom? Omdat ze zien dat ze het geweldig vinden om te doen. Ze zien je niet als een beroemdheid of geld maar als mens. En het mooiste? Ze doen het met z'n 2en. Als het te druk wordt hebben ze een vaste groep andere taxichauffeurs die hun passie delen.

Tanzania

Het land waar ik voor het eerst in mijn leven voelde hoe het is om een andere kleur te hebben. Tanzania was het eerste land waar ik heen ging voor een internationale opdracht. Een land dat mij heeft geleerd humble te zijn over de zekerheid in ons mooie Nederland en hoe geweldig ons systeem eigenlijk is. Heb je geen geld in Tanzania? Dan heb je pech. Water uit de kraan? Ik zou het niet proberen. Stroom? Alleen wanneer de centrale er zin in heeft.

Een aantal keer per dag viel de stroom uit en was het ineens stil. Muis stil. Die stilte werd vrij snel doorbroken door ronkende diesel generatoren die aan sprongen. Bijna alle huizen hadden zo'n generator dus je kunt je voorstellen dat het nogal lawaai maakte.

Ik had een huisje op het terrein van de opdrachtgever. Een private school. De liefde en zorg die iedereen daar voor elkaar draagt is prachtig om te zien. Ondanks mijn huidskleur accepteerden ze mij voor mij. Tuurlijk heb je in Tanzania ook dat mensen die een buitenlander meer geld vragen dan normaal. Maar laten we eerlijk zijn. Gaan we daar nu echt zo moeilijk over doen? Ik kan het missen. Uit mezelf gaf ik iets extra's als ze mij een eerlijk prijs gaven.

Ik werd betrokken bij de mensen die ik daar heb ontmoet en we hadden mooie lange gespreken onder de palmbomen over elkaars cultuur, Verleden en politiek. Dit terwijl er verse Sugarcane sap werd geperst.

Ik woonde in de stad "Dar es salaam". Een miljoenen stad. Uit de moskeeën kwamen de gebeden die je over de hele stad kon horen. elke ochtend werd ik wakker door muziek die de kinderen aan het maken waren. Het was een mooie leerzame tijd.

Valentijnsdag in Tanzania
Valentijnsdag in Tanzania

Mediavisuals

Hoe vertaald zich dat in mij? Ik heb enorm veel meegemaakt en geleerd over de jaren. De corona tijd heeft mij geleerd de kunstenaar in mezelf te herontdekken. maar ook wat ik anders wil gaan doen. Eerst had ik een geld mind set. Snel veel opdrachten uitvoeren. Daar ben ik ontzettend ongelukkig van geworden. Ik snapte het maar niet. Ik leef van iets waar ik vanaf de basisschool al mee bezig ben. Dat was mijn doel! Waarom voel ik mij dan zo.

De corona pandemie heeft mij met mezelf geconfronteerd. Ik stond eind 2019 op het punt te stoppen met ondernemen en had alle camera's op marktplaats staan. Die avond ontmoete ik iemand die daar verandering in zou brengen. Het waren maar een paar woorden "Haal die camera's maar van markplaats af" Vanaf dat moment heb ik mijzelf een schop gegeven en ben ik gaan vechten voor mijn passie. Corona gaf mij de mogelijkheden om mij financieel geen zorgen te hoeven maken. Mijn ouders stelden hun huis open en ben weer thuis gaan wonen.

Ik wist dat dit een kans is die ik niet snel meer ga krijgen. Ik kon mijn financiële schuld afbetalen en tegelijk bouwen aan een nieuw Mediavisuals. Was het makkelijk? Nee absoluut niet. Het was een hele moeilijke tijd. Een tijd dat mij heeft hervormd. Een tijd waarvan ik dankbaar ben die meegemaakt te hebben. Een tijd die er voor heeft gezorgd dat ik nu gelukkiger ben dan ooit. Ik hou van het meedenken aan concepten, bedrijven ondersteunen op gebieden waar ze zich niet mee bezig willen houden. Ondanks dat corona een hele vervelende tijd voor velen is geweest heb ik dankzij steun vanuit de overheid een tweede kans gekregen. Net als mijn ouders werk ik samen met een geweldig team van getalenteerde creatieve mensen die goed zijn in wat ze doen. Ik wordt gelukkig van investeren en het maken van mooie producten. Met mijn ervaringen en kennis anderen helpen. Onbetaalde uren maken voor en mooi eindresultaat. Daar krijg ik energie van.

Joël Paesens


Kijk ook eens op
www.bruiloftregisseur.nl

www.taxiroden.nl

https://www.instagram.com/paesens_/